dimecres, 28 de febrer del 2018

MULTA A UN MOSSO PER FERIR UN MENOR D'UN COP DE PORRA L'ANY 2012




Dos mesos de presó substituïbles per una multa i 1.329 euros d'indemnització per a un caporal dels Mossos d'Esquadra acusat d'haver ferit amb una porra a Magí Castro, un nen de 13 anys, en una protesta a Tarragona durant la vaga general el 14 de novembre de 2012.

Les parts han arribat a un acord de conformitat i així la Generalitat s'ha estalviat la celebració del judici a l'Audiència de Tarragona i la vergonya que hauria suposat haver de sentir els nombrosos testimonis de l'actuació brutal dels mossos en aquella ocasió.  

Mig centenar de persones s'han concentrat a les portes de l'edifici judicial per fer costat al menor i a la seva família, i per exigir que s'acabi amb «la impunitat policial». Entre les nou i dos quarts de deu del matí, els manifestants han exhibit pancartes i cartells reivindicatius en el marc de la campanya «Ni al cap ni enlloc», que demana el suport de col·lectius i institucions per acabar amb «la impunitat policial».

Cal recordar que en aquella ocasió alguns creadors d'opinió convergents van tenir la mesquinesa de fer còrrer per les xarxes socials que la culpa era dels pares per portar el noi a la manifestació.

27/02/2018








dimarts, 27 de febrer del 2018

LE SECRÉTAIRE GÉNÉRAL DE LA CGT CATALUNYA, ERMENGOL GASSIOT, ARRÊTÉ




Le secrétaire général de la CGT-Catalunya arrêté

Ce mandat d’arrêt s’inscrit dans le dossier "Som 27 i més" ouvert au sujet des actions menées en 2013 à l’UAB contre la hausse des frais d’inscription, entre autres choses. Le parquet réclame entre 11 et 14 ans de prison.

Ermengol Gassiot avait refusé de se rendre devant le juge pour déclarer au sujet de ce montage politico-judiciaire. Cette décision découle de sa volonté de ne pas coopérer avec cette instruction, qui n’est rien de plus qu’un nouveau et grand chapitre de la persécution politique envers tous ceux qui ont un engagement dans la lutte pour la défense des services publics, dans ce cas de l'université publique, et donc dans la défense des droits sociaux des classes populaires. La situation d’Ermengol est identique à celle vécue il y a quelques jours par certains des 27 autres accusés, qui ont été arrêtés chez eux afin d'être mis à la disposition du tribunal.

La CGT Catalunya soutient la décision d'Ermengol Gassiot  et des autres inculpés de ne pas collaborer avec la justice. Nous dénonçons le fait que la persécution menée contre notre secrétaire général est, pour nous, une persécution de notre organisation et du syndicalisme combatif que nous représentons. Rappelez-vous que les faits pour lesquels les accusés Ermengol et les 27 autres ont eu lieu en 2013 dans le cadre de la lutte contre l'augmentation des frais de scolarité et d'autres exigences qui avaient le soutien de la majorité de la communauté universitaire, au cours de laquelle le bâtiment de la direction de l’UAB avait été fermé. Un mode d'action faisant régulièrement partie du mouvement étudiant dans les universités catalanes depuis des décennies. Ermengol, en tant que membre de notre section syndicale à l'UAB, a publiquement soutenu cette lutte, tout comme d'autres représentants syndicaux des travailleurs de l'UAB.

À la suite de ces événements, la direction de l’UAB a commencé une chasse aux sorcières par la voie pénale, dans le seul but de poursuivre politiquement le mouvement étudiant et syndical de l'UAB. Tant le recteur de l'époque, Fernando Sancho comme sa vice-présidente, Silvia Carrasco, ont la responsabilité directe de l’invention d'un « réseau criminel » organisé pour détruire l'université, dont seraient membres Ermengol et les 27 autres. Pour cette raison, le parquet, organe politique de l'État espagnol, demande contre ces personnes, selon les cas, entre 11 et 14 ans de prison. Des demandes parfaitement disproportionnées constituant le pire cas de répression politique dans une université de notre pays depuis la fin du régime de Franco.

La CGT Catalunya réitère sa solidarité avec Ermengol et les 27, et notre volonté de répondre collectivement en tant qu'organisation, en cette période de répression. En même temps, nous demandons à tous nos membres, et l'ensemble des militants syndicaux et des mouvements populaires d'être aux côtés des 27, de démonter ce procès politique et d'articuler ensemble, depuis la solidarité, la réponse que cette situation mérite.

27 février 2018



IMATGES DE LA RODA DE PREMSA DE SUPORT A ERMENGOL GASSIOT (TERRASSA 26/02/18)















Prop de 200 persones s'ha concentrat davant de l'Ajuntament de Terrassa per assistir a la roda de premsa convocada per Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i el sindicat CGT-Terrassa en suport del terrassenc Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya, professor doctorant de prehistòria de la UAB i encausat per participar en una roda de premsa durant l'ocupació del rectorat de la UAB l'abril de l'any 2013.

A més del mateix Ermengol Gassiot, han intervingut Josep Maria Pi, secretari d'organització de la CGT de Catalunya; Mercè Márquez, delegada de la secció sindical de la CGT a la UAB; i Mireia Pi, membre de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa.

Ermengol Gassiot ha manifestat que des de «Som 27 i més» han decidit que no volen normalitzar la repressió, i que la millor manera és fer de cada fet repressiu un conflicte polític. També ha recordat que l'ocupació es va realitzar per denunciar les retallades en la Universitat, els increments de les taxes, la precarietat del professorat i la introducció de negocis privats en la Universitat.

Mercè Márquez ha denunciat que es va aprofitar la tancada per assenyalar aquells que eren més crítics com el cas de l'Ermengol i criminalitzar el moviment estudiantil.

Mireia Pi ha recordat la llarga trajectòria d'Ermengol com a militant dels moviments socials i com a sindicalista, i ha assenyalat que persones com ell són les que més necessita la Universitat si no vol allunyar-se de la seva funció formativa.

Els encausats són 25 estudiants, un professor i un treballador de Personal d'Administració i Serveis de la UAB i afronten judicis amb una suma de penes de 300 anys de presó. En concret, Ermengol Gassiot s'enfronta a una possible condemna d'onze anys de presó i una multa de prop de 10.000 euros.

* * *

Cerca de 200 personas se concentraron frente al Ayuntamiento de Terrassa para asistir a la rueda de prensa convocada por Solidaridat Antirepressiva de Terrassa y el sindicato CGT-Terrassa en apoyo al egarense Ermengol Gassiot, secretario general de la CGT de Catalunya, profesor doctorando de prehistoria de la UAB y encausado por participar en una rueda de prensa durante la ocupación del rectorado de la UAB en abril del año 2013.

Además del mismo Ermengol Gassiot, han intervenido Josep Maria Pi, secretario de organización de la CGT de Cataluña; Mercè Márquez, delegada de la sección sindical de la CGT en la UAB; y Mireia Pi, miembro de Solidaridat Antirepressiva de Terrassa.

Ermengol Gassiot ha manifestado que desde «Som 27 i més» han decidido que no quieren normalizar la represión, y que la mejor manera es hacer de cada hecho represivo un conflicto político. También ha recordado que la ocupación se realizó para denunciar los recortes en la Universidad, los incrementos de las tasas, la precariedad del profesorado y la introducción de negocios privados en la Universidad.

Mercè Márquez ha denunciado que se aprovechó la cerrada para señalar aquellos que eran más críticos como el caso del Ermengol y criminalizar el movimiento estudiantil.

Mireia Pi ha recordado la larga trayectoria de Ermengol como militante de los movimientos sociales y como sindicalista, y señaló que personas como él son las que más necesita la Universidad si no quiere alejarse de su función formativa.

Los encausados ​​son 25 estudiantes, un profesor y un trabajador de Personal de Administración y Servicios de la UAB y afrontan juicios con una suma de penas de 300 años de prisión. En concreto, Ermengol Gassiot se enfrenta a una posible condena de once años de prisión y una multa de cerca de 10.000 euros.



dilluns, 26 de febrer del 2018

HELENO SAÑA: POR UN MUNDO MÁS JUSTO Y MÁS HUMANO




En esta charla, Heleno Saña reflexiona acerca de la crisis de valores morales y de las desigualdades e injusticias existentes en la sociedad capitalista en la que vivimos. Nos abre su corazón y con fuerza nos transmite los valores de la  tradición libertaria.




Heleno Saña Alcón (Barcelona, ​​1930) es un gran libertario, un librepensador insobornable. Se exilió en Alemania en 1959 y actualmente sigue residiendo en ese país. Ha publicado unos 40 libros, entre ellos 15 en lengua alemana. 






diumenge, 25 de febrer del 2018

¿QUÉ ES LA GENTRIFICACIÓN?



El término gentrificación (proveniente del inglés gentry, "alta burguesía") se refiere al proceso de transformación de un espacio urbano deteriorado —o en declive— a partir de la reconstrucción —o rehabilitación edificatoria con mayores alturas que las preexistentes— que provoca un aumento de los alquileres o del coste habitacional en estos espacios. Esto provoca que los residentes tradicionales abandonen el barrio —y que se sitúen en espacios más periféricos—, lo que produce que este "nuevo" espacio termine por ser ocupado por clases sociales con mayor capacidad económica que les permita aportar estos nuevos costes. Este proceso tiene especial relevancia en los últimos años en los países capitalistas y principalmente en ciudades con importante potencial turístico y relevancia económica.

La gentrificación comienza cuando un grupo de personas de un cierto nivel económico descubren un barrio de gente pobre que, a pesar de estar degradado y depreciado comercialmente, ofrece una buena relación entre la calidad y el precio y deciden instalarse en él, aprovechando las oportunidades de compras de los precios.

El efecto más notorio de la gentrificación es el desplazamiento de las clases populares.

Las clases populares pueden reducir su número en la zona por el envejecimiento de la población, a partir de desalojos por las condiciones ruinosas de un edificio, por terminación de un contrato de alquiler y ausencia de una oferta de alquileres en la zona para este grupo social.

Los desplazamientos voluntarios suelen deberse al rechazo por la situación de degradación del edificio, por el pago de incentivos a cambio de su abandono a inquilinos con contratos blindados o por la compraventa de la propiedad.

Otros desplazamientos se producen por coacciones y amenazas de todos tipos o por acelerar los propietarios la degradación de las viviendas.

Una vez realizado este desplazamiento, se revaloriza el preciado suelo, comúnmente residencial, a través de la rehabilitación del edificio (recalificado habitualmente como residencia de alto nivel) o de la construcción de viviendas de nueva planta.

A esta expulsión progresiva de la población se le une la incapacidad de los desalojados o de jóvenes emancipados, originarios del barrio, de pagar una vivienda en él, como consecuencia de la revalorización y el aumento de los precios en relación a la vivienda.

dijous, 22 de febrer del 2018

ORDRE JUDICIAL DE CERCA I CAPTURA CONTRA ERMENGOL GASSIOT!



Avui hem sabut que, finalment, el jutjat de Cerdanyola del Vallès que porta el procés de l’anomenat cas "Som 27 i més" ha emès una ordre de cerca i captura contra el nostre company Ermengol Gassiot, professor del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Secretari General de la CGT de Catalunya. Així, doncs, l’Ermen pot ser detingut en qualsevol moment per ser posat a disposició judicial, en haver-se negat a personar-se al jutjat a recollir cap notificació relacionada amb aquest muntatge político-judicial. Aquesta decisió sorgeix de la seva voluntat de no col·laborar amb aquest procés, que no és més que un nou i greu capítol de persecució política a aquells i aquelles que s’han significat en la lluita per la defensa dels serveis públics, en aquest cas de la universitat pública, en defensa —per tant— dels drets socials de les classes populars. La situació en la qual es troba ara mateix l’Ermengol és idèntica a la que han viscut aquests dies enrere algunes altres de les 27 encausades (en Carles, l’Oriol, la Cèlia), que van ser detingudes a les seves localitats per ser posades a disposició judicial.

Des de la CGT de Catalunya donem suport a la decisió de no col·laborar amb la causa que han pres l’Ermen i les altres encausades. Manifestem que la persecució que s’està duent a terme contra el nostre Secretari General és, per a nosaltres, una persecució a la nostra organització i al sindicalisme combatiu que representem. Recordem que els fets pels quals estan encausats l’Ermengol i la resta dels 27 es van donar l’any 2013 en el marc de la lluita estudiantil contra l’augment de les taxes, entre d’altres reivindicacions que comptaven amb el consens majoritari de la comunitat universitària, en el decurs de la qual es va realitzar una tancada a l’edifici del rectorat de la UAB, un tipus d’acció habitual i que forma part del repertori del moviment estudiantil a les universitats catalanes des de fa dècades. L’Ermen, com a membre de la nostra Secció Sindical a la UAB, va donar suport públicament a aquella lluita, com també van fer altres representants sindicals dels treballadors i les treballadores de la UAB.

Arran d’aquells fets, l’aleshores equip rectoral va iniciar una cacera de bruixes per la via penal, amb l’únic objectiu de perseguir políticament el moviment estudiantil i sindical de la UAB. Tant el rector de l’època, Ferran Sancho, com la vicerectora, Sílvia Carrasco, tenen responsabilitat directa en la invenció d’un conspiranoïc "entramat criminal" organitzat per a destruir la universitat, i del qual se suposa que l’Ermengol i la resta dels 27 formaven part. A causa d’això, la Fiscalia, òrgan polític de l’Estat espanyol demana per a aquestes persones, segons els casos, penes d’entre 11 i 14 anys de presó. Tot un autèntic despropòsit que constitueix el pitjor cas de repressió política en una universitat al nostre país des de les acaballes del franquisme.

Des de la CGT de Catalunya reiterem la nostra solidaritat amb l’Ermengol i amb els 27, i la nostra disposició a donar resposta de forma col·lectiva, com a organització, a aquest cop repressiu. Alhora, fem una crida a tota la nostra militància, i també al conjunt del sindicalisme combatiu i dels moviments populars a estar al costat dels 27, a desmuntar aquest procés polític, i a articular entre tots, des del suport mutu, la resposta que aquesta situació es mereix.

Volem les 27 lliures! Si ens toquen a una ens toquen a totes!

21 de febrer del 2018


Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

ORDEN DE BUSCA Y CAPTURA CONTRA ERMENGOL GASSIOT!




Hoy, 23 de febrero de 2018, hemos sabido que, finalmente, el juzgado de Cerdanyola que lleva el proceso del llamado caso «Som 27 i més» ha emitido una orden de búsqueda y captura contra nuestro compañero Ermengol Gassiot, profesor del Departamento de Prehistoria de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y Secretario General de la CGT de Catalunya.

Así, pues, Ermengol puede ser detenido en cualquier momento para ser puesto a disposición judicial, al haberse negado a personarse en el juzgado a recoger ninguna notificación relacionada con este montaje político-judicial. Esta decisión surge de su voluntad de no colaborar con este proceso, que no es más que un nuevo y grave capítulo de persecución política a aquellos y aquellas que se han significado en la lucha por la defensa de los servicios públicos, en este caso de la universidad pública, en defensa por tanto los derechos sociales de las clases populares. La situación en la que se encuentra ahora mismo Ermengol es idéntica a la que han vivido estos días atrás algunas otras de las 27 encausadas (Carles, Oriol, Cèlia...), que fueron detenidas en sus localidades para ser puestas a disposición judicial.

Desde la CGT apoyamos la decisión de no colaborar con la causa que han tomado Ermengol y las demás encausadas. Manifestamos que la persecución que se está llevando a cabo contra nuestro Secretario General es, para nosotros, una persecución a nuestra organización y al sindicalismo combativo que representamos. Recordemos que los hechos por los que están encausados Ermengol y el resto de los 27 se dieron en el año 2013 en el marco de la lucha estudiantil contra el aumento de las tasas, entre otras reivindicaciones que contaban con el consenso mayoritario de la comunidad universitaria, en el transcurso de la cual se realizó un encierro en el edificio del rectorado de la UAB, un tipo de acción habitual y que forma parte del repertorio del movimiento estudiantil en las universidades catalanas desde hace décadas. El Ermen, como miembro de nuestra Sección Sindical en la UAB, apoyó públicamente a aquella lucha, como también hicieron otros representantes sindicales de los trabajadores y las trabajadoras de la UAB. A raíz de aquellos hechos, el entonces equipo rectoral inició una cacería de brujas por la vía penal, con el único objetivo de perseguir políticamente el movimiento estudiantil y sindical de la UAB.

Tanto el rector de la época, Ferran Sancho, como la vicerrectora, Silvia Carrasco, tienen responsabilidad directa en la invención de un conspiranoicos «entramado criminal» organizado para destruir la universidad, del que se supone que el Ermengol y la resto de los 27 formaban parte. Debido a esto, la Fiscalía, órgano político de España pide para estas personas, según los casos, penas de entre 11 y 14 años de prisión. Todo un auténtico despropósito que constituye el peor caso de represión política en una universidad en nuestro país desde finales del franquismo.

Desde la CGT reiteramos nuestra solidaridad con el Ermengol y con los 27, y nuestra disposición a dar respuesta de forma colectiva, como organización, a este golpe represivo. Asimismo, hacemos un llamamiento a toda nuestra militancia, y también al conjunto del sindicalismo combativo y de los movimientos populares a estar al lado de los 27, a desmontar este proceso político, y a articular entre todos, desde el apoyo mutuo, la respuesta que esta situación se merece. Queremos a las 27 libres! Si nos tocan a una nos tocan a todas!

Secretariado Permanente del Comité Confederal de la CGT


dimecres, 21 de febrer del 2018

dimarts, 20 de febrer del 2018

DEBATE SOBRE LA HUELGA GENERAL FEMINISTA DEL 8 DE MARZO EN RNTV 29



¿Por qué una huelga? ¿Es necesaria? ¿Cuáles son los motivos por los que se convoca la huelga? ¿Qué se pretende conseguir? 

Hablaremos sobre los motivos por los que se convoca: la violencia machista, la desigualdad laboral, la discriminación, la invisibilidad de la mujer y del trabajo doméstico y de cuidados.

Para debatir sobre estos temas hemos invitado a: 
• Rafaela Pimentel, Colectivo Territorio Doméstico
• Paula Ruiz Roa, Secretaria de la Mujer de CGT
• Inés Gutiérrez Cueli, miembro de la comisión 8 de marzo del Movimiento Feminista
• Celia Jiliberto, estudiante y militante del Movimiento Feminista







dilluns, 19 de febrer del 2018

IMATGES DE LA XERRADA INFORMATIVA SOBRE LA VAGA GENERAL FEMINISTA A TERRASSA







Una trentena de persones han assistit el dilluns 18 de febrer a la xerrada informativa sobre la vaga general feminista del 8 de març, organitzada per la CGT de Terrassa amb la col·laboració del Grup d'Opinió d'Amics de les Arts.

Ha intervingut Marta Padrós, de la Secretaria de Gènere de la CGT de Catalunya, en nom de la sindical llibertària, a qui ha presentat Àngels Font, secretària general del Sindicat d'Activitats Diverses de la CGT a Terrassa.

Quan ha acabat la seva exposició, l'acte ha continuat una bona estona amb un debat en el que han participat algunes de les persones assistents, moltes d'elles membres de grups feministes terrassencs.



dijous, 15 de febrer del 2018

VAGA GENERAL FEMINISTA 8 DE MARÇ DE 2018



Aquest 8 de març, en coordinació amb el Moviment Feminista, la CGT convoca VAGA GENERAL de 24 hores, laboral, de consum i de cures i ens sumem a la vaga estudiantil. Fem una crida a tota la societat perquè la segueixi i participi en les mobilitzacions que es duguin a terme.

Volem fer vaga perquè es noti que no hi som, perquè se’n parli, perquè els agents socials deixin de girar-se d’esquenes després de fer-se la foto en parlar dels drets de les dones, de conciliació de la vida familiar/laboral o de violència masclista. Les dones treballadores estem tipes de ser les “pringades” del sistema.

Denunciem la bretxa laboral entre dones i homes quant a índex d’ocupació, jornada laboral, qualificació de la feina i diferència de salaris i de pensions. Denunciem que les feines feminitzades (amb presència majoritària de dones) siguin les més mal valorades i/o les més mal pagades.

Volem visibilitzar la importància i la dignitat del treball domèstic i de cura, imprescindible per al desenvolupament de la vida personal i social i tradicionalment exercit per les dones. Denunciem la hipocresia del sistema capitalista i patriarcal, que s’aprofita d’aquesta situació i la fomenta abusant de les dones treballadores: quan fem aquest treball dins de l’àmbit familiar, el fem de manera gratuïta i sense cap reconeixement social; si el fem dins del mercat laboral és en condicions d’enorme precarietat que pot arribar a l’explotació (per ex., les cambreres d’hotel); si l’hem de fer compatible amb una altra feina remunerada (la doble jornada laboral), a sobre de l’abús en l’àmbit domèstic i el sobreesforç que representa per a les dones, trobem entrebancs en l’empresa privada i també en el sector públic.

Denunciem la violència masclista, que ens assetja, ens maltracta i ens assassina, la sagnant punta de l’iceberg de la violència estructural contra les dones. Denunciem la hipocresia i la ineficàcia de les institucions i les actuacions de la justícia.

dimecres, 14 de febrer del 2018

ACTIVITAT DEL SINDICAT 12/02/18





El passat dilluns 12 de febrer es va escollir el nou secretariat del Sindicat d'Activitats Diverses de la CGT a Terrassa. Ha quedat constituït per Àngels Font (secretaria general), Xavi Salvador (secretaria d'organització), Belén Monje (secretaria de finances), Ángeles García y Rosario Cabrera (secretaria de gènere) i Jordi Fernández (secretaria de comunicació).

La Federació Local de CGT també compta amb un Sindicat de Sanitat el secretariat del qual esta constituït per Francisco Bernabeu (secretaria general), Eduardo Martín (secretaria d'organització), Agustín Baena (secretaria d'acció sindical) i José González (secretaria de finances).

En aquest moments aquesta organització sindical ha convocat a l'àmbit estatal una vaga de 24 hores per al proper 8 de març en defensa dels drets de les dones i contra la ineficaç política en matèria laboral, econòmica i social de l'administració de l'Estat que les converteix en ciutadanes de segona categoria; i així també com per exigir totes les accions possibles i necessàries per posar fi als assassinats i violències masclistes.

El local de la CGT a Terrassa es troba al carrer Ramon Llull, n. 130, i les permanències per atendre les persones interessades en realitzar alguna consulta són els dilluns de les 18:00 a les 20:00h i els dimecres de les 10:00 a les 12:30h (Activitats Diverses), i els divendres de les 10:00 a les 14:00h (Sanitat). També hi ha un servei d'assessoria jurídica els divendres de les 17:00 a les 20:00h.