divendres, 13 de març del 2020

ACTIVEM LA SOLIDARITAT DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS



Activem la solidaritat davant la crisi del coronavirus

Les institucions públiques estan prenent mesures per frenar l’expansió del virus Covid-19 que ja ens han començat a afectar i encara afectaran molt més les nostres vides les properes setmanes.

Durant els propers dies de tancaments de centres educatius, casals de gent gran i d'altres, i amb l'objectiu d'evitar l’aïllament social i l’individualisme, diverses entitats del barri pensem que és imprescindible treballar per enfortir la comunitat, teixir xarxes de suport mutu, garantir la protecció d’aquelles persones i grups amb especial vulnerabilitat i defensar col·lectivament els drets socials i laborals i els serveis públics.

És per això que proposem i impulsem les següents iniciatives per reforçar el suport mutu entre tot el veïnat:

ORGANITZEM LA SOLIDARITAT ALS EDIFICIS I TRAMS DE CARRER

Què pots fer?


  1. Organitzar-vos en grups d'escala o tram de carrer per detectar les persones que necessitin suport i ajudar qui ho necessiti en tasques com: fer les compres de productes bàsics, tenir cura de la canalla, etc.
  2. Per tal d'organitzar-vos, podeu: convocar reunions d'escala o tram de carrer, visitar tots els pisos per saber la situació de cadascú, instal·lar un tauler d'informació...
  3. Es important fer saber a tothom que no està sol, que pot comptar amb l'ajut del veïnat
  4. Generar canals de comunicació entre tothom de l'edifici o tram de carrer. Que siguin tant digitals (via telèfon mòbil) com físics (es pot habilitar una cartelleria a l'entrada per mantenir tothom informat i compartir necessitats)
  5. Tot plegat fer-ho seguint els consells sanitaris per evitar contagis.


ACTIVEM EL SUPORT MUTU ENTRE TOT EL VEÏNAT 
I TEIXIM UNA XARXA DE SOLIDARITAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada